Понедельник, 20.05.2024, 16:16
Главная Регистрация RSS
Приветствую Вас, Гость
Меню сайта
Вход на сайт
Поиск

11:09
Instagram-скандал. Як пранкер Джокер підбурив блогера Лілію Багирову і нардепа Тищенко

В останні дні український Instagram накрив черговий скандал за участю народного депутата Миколи Тищенка.

Волонтер і блогер Лілія Багірова (@liliya_bagirova), у якої в фотоблозі більше: 135 000 підписників, звинуватила екс-ресторатора, в погрозах та тиску на неї.

Вона записала відеозвернення і повідомила, що Микола обіцяв їй допомогти впоратися з наслідком пожеж в Житомирській області, а на ділі все це виявилося піаром і тотальною бездіяльністю.

Що говорить Багірова?

Лілія Багірова відома організацією благодійної допомоги рятувальникам і постраждалим в результаті пожеж в районі Чорнобиля і під Києвом. Крім цього, Багірова зустрічається з відомим реп-виконавцем і відеоблогером Кіевстонером (Kyivstoner), колишнім учасником проекту "Гриби".

"Мене просто трясе і я не знаю, як без матів це все розповісти", - так починає своє звернення до підписників Багірова. За словами дівчини, яка на відео час від часу плаче, їй призначили зустріч представники команди Тищенко з пропозиціями допомогти в організації допомоги погорільцям в Житомирській області. Мовляв, вони зв'яжуться з губернатором і вирішать всі питання.

На зустрічі нардеп став запевняти Лілію, що ситуація "під контролем" і з боку держави вже виділено допомогу в розмірі 25 000 000 гривень. Далі, згідно з версією Багірової, між ними сталася перепалка. Депутат продовжував запевняти, що ситуація з пожежами контролюється, а Багірова навела приклад пожежних автомобілів, які виїжджали на місце загорянь без води. Дівчина повідомляє, що в цей час їх знімали на камеру помічники депутата, однак, коли вона заявила, що допомоги від нардепа немає ніякої, їх перестали знімати.

Пізніше, за словами блогерши, Тищенко їй почав погрожувати кримінальною справою.

"Він хотів, щоб я сказала, який він молодець, що відреагував. Але я сказала, що реагувати треба було, коли була пожежа, а не тоді, коли все вигоріло, і зараз на цьому піаритися! Треба не відео знімати і брехати, що "все під контролем", а забезпечувати людей необхідним. Чому вся Україна з себе знімає і віддає, а не держава? ", - каже волонтер.

Лілія продемонструвала скріни листувань в месенджері Telegram. На них абонент "Микола Тищенко" загрожує їй, якщо вона не видалить своє відео з особистого облікового запису. Мовляв, будуть проблеми з СБУ, бо Багірова відвідує Росію і спонсорує російську армію, виплачуючи податки в бюджет РФ.

"Я не знаю, це він чи його фейк воду варить, так як мені прислали його основний номер і він не збігається, хіба що якщо у нього кілька телеграм-акаунтів. Хоча манера листування його. І я не думаю, що фейк писав би таке і захищав би його. Швидше за все просто у Миколи вистачило мізків написати не з основного аккаунта, щоб потім можна було з'їхати ", - преполагает дівчина.

"Я Вас попередив по хорошому! Мій друг - президент", - пише "Тищенко" і натякає, що правоохоронці можуть знайти наркотики у її хлопця. Про це розповів в відео і Кіевстонер. https://www.instagram.com/p/B_P9Xj5JjWa/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_video_watch_again

"Коротше, тільки що Микола Тищенко написав моїй коханій жінці, що в поліцію надійшла скарга, мовляв, у вашого молодої людини наркотики у будинку. Якщо буде обшук - я (Тищенко) до цього не причетний", - в кінці ролика Кіевстонер сильно сміється.

Це був Джокер

Це ж відео запостив у себе відомий український пранкер Джокер і повідомив, що вийшов з каратіну. А через пару хвилин написав повідомлення, що це він вів ту саму переписку з Багіровою від імені Тищенка.

"Прокинувся після хвороби. І побачив в стрічці Інстаграмм відео плач популярного блогера дівчати kyivstonera- Лілії. Не зміг пройти мимо. Розібрався. Виявилося, образив дівчину мій старий знайомий Тищенко. У неї боліло серце за пожежі в Житомирській області. Тищенко вирішив заспокоїти, покликав на зустріч, але щось пішло не так. Нардеп чогось вирішив влаштувати піар, розставив камери і почав знімати. Замість того, щоб гасити пожежі, він захотів попіаритися на проблемі. Вона відмовилася. А ось я вирішив поліпшити піар Миколи в Інстаграмм . Чим я вам не Інста-блогер? Коля, наступного разу не зізнаюся, і будеш відгортати ", - написав пранкер.

Також Джокер зізнався, що про ФСБ і армію були його повідомлення від особи нардепа.

Переписка Джокера від імені Тищенко з Багіровою

Виходить, що писав повідомлення точно не Тищенко, але на зустріч з Блогерша він таки ходив і відбулася вона під будівлею парламенту.

Версія Тищенко

Сам Тищенко в своєму блозі підтвердив зустріч з Багірової на виході з Верховної Ради. За словами нардепа, він заявив, що "ситуація по Житомиру і пожеж складна, вимагає рішень і що ці рішення будуть". А далі, за словами депутата, почався "чистий хайп, замішаний на відвертою і цинічну брехню".

Також Микола стверджує, що ніяких повідомлень з погрозами нікому не писав (що як ми бачимо, правда - писав їх Джокер).

"Гаразд, залишимо поки за дужкою емоційні випади волонтера. Я розумію. Це емоції. І навіть визнаю, що людина має право. Але брехливе повідомлення з абстрактного телефону, де хтось спритний написав моє ім'я - це вже за межею. По-перше , подібного я не писав і писати навіть не міг. За визначенням. По-друге, будучи публічною людиною, я прекрасно розумію, що будь-яке моє слово відразу стане загальновідомим. Тим більше, якщо вже мав місце резонанс. По-третє, очевидно, що треба бути запеклим дурнем, щоб в публічних суперечках спекулювати на імені президен а. Знову ж таки, я прекрасно розумію, скільки різних груп проводить на мене, скажімо так, негласні оперативно-розшукові, щоб потім "злити" це в медіа. І по-четверте. Весь цей скандал явно сценарно організований, детально продуманий і добре оплачений . Цілком можливо, мені доведеться в цьому розбиратися більш детально. у тому числі і за допомогою правоохоронних органів ... Ps Для тих хто не зрозумів після десяти повторів! Це не я писав ці м'яко кажучи ідіотські СМС ", - підсумував нардеп.

До скандалу втрутилася дружина депутата

Підписники Багірової буквально атакували аккаунт Тищенко в "Інстаграм". Вони пишуть свої коментарі з уїдливим хештегом #всеподконтролем. На сторінці Алли Баранівської, подружжя нардепа Хейтери і зовсім обіцяли спалити її і трирічного сина подружжя.

Алла сьогодні теж записала відео, де говорить, що Лілія Багірова бреше, а їй і її сім'ї надсилають загрози та побажання згоріти заживо.

"Мені дзвонять і кажуть, що я відповім за всі пожежі, хоча я ніякого відношення до них не маю. Мені шкода, що люди так легко ведуться на брехню", - розповідає і плаче Алла.

Відповідь від Багірової не змусив себе чекати. Вона опублікувала уривок запису телефонної розмови Миколи Тищенка зі своїм хлопцем, а також стверджує, що пише Аллі Баранівської, а вона на повідомлення не відповідає.

В опублікованому дзвінку Тищенко упереміш з нецензурною лайкою задає питання Кіевстонеру, мовляв, чому його дівчина плаче і навіщо піариться на його імені. До речі, відповідальність за дзвінок Джокер на себе не брав, і, швидше за все, дзвонив дійсно нардеп.  https://www.instagram.com/p/B_R7qaLBFaX/?utm_source=ig_embed

"Алла не читає мої повідомлення, але нескінченно виставляє мої фото і образи на мою адресу. Тому все, що я написала їй в особистих повідомленнях, я змушена виставити публічно, так мабуть вона побачить з більшою ймовірністю. І я і Альберт (Кіевстонер) по прохання наших старших друзів до останнього були проти винесення фактів публічно, але вони перейшли всі межі і ми змушені довести правду на прохання Алли.

Рівно так само, я отримала десятки повідомлень з кола спілкування Алли і Миколи, навіть від незнайомих мені людей, але вони повністю підтримують мене і говорять про те, як давно вони забрехалися по всіх фронтах. Алла стверджує, що її чоловік не організовував зустріч зі мною і що після цього він нам не дзвонив. Так ось аудіо, в якому його колега запрошує мене на зустріч. Микита добрий хлопець, я знаю його особисто і його сім'ю, він в цьому всьому бачив такий же зміст як і я - допомогти.

Я думала, що ми зараз обговоримо яку вони зможуть надати допомогу селам, а Микола лише хотів зняти гарне відео, в якому він рішалово і все тримає під контролем, а головне, повісити на себе медалі волонтера на кону поста мера.
Так само, у нас є 20 хвилинне відео з розмовою Миколи і Альберта, але я виставлю маленький шматочок, хоча б для того, щоб ви переконалися, що я не брешу! Алла просила довести!
Алла! Ваш чоловік запитує у мого, чому я плачу на відео, а ввечері вже плакали ви. Він у вас питав через мат чого ви плачете ?? Мені дійсно прикро за людей і таку показуху вашого чоловіка! І через це були мої сльози! А ваші сльози були, тому що вам довелося закрити коментарі.

Знали б ви, скільки прокльонів полетіло в мою сторону після ваших сторіз. Але я не плачу через це. Тому що мені немає до цього діла. А ось за згорілі села і брехня вашого чоловіка мені до сліз.

Якщо уважно послухати, в аудіо його колега говорить про те, що Микола сам хоче сам зі мною зустрінеться. А далі, в розмові з моїм чоловіком він говорить "я і знати не знаю хто вона".
Власне так був весь розмова, Микола постійно собі суперечив і забрехався по саме не хочу ", - пише Багірова.

Сам Тищенко, як бачимо, вважає те, що відбувається політичною провокацією проти нього. Почасти, можливо, так і є. Всередині фракції "Слуга народу" зараз йде міжусобна боротьба за контроль над висуненням депутатів на місцевих виборах. Микола Тищенко, який є близьким соратником глави Офісу президента Андрія Єрмака, претендує на кураторство передвиборчою кампанією в Києві. Але далеко не всі "слуги народу" з цим згодні.

Тому нападки на Тищенко вже йдуть давно.

Але тим більше, в таких умовах, йому варто бути обережним у спілкуванні з людьми і ретельно підбирати вирази. І цьому правилу нардеп явно не слід, як видно по постійним скандалам, в які він потрапляє.

Просмотров: 425 | Добавил: splinua5 | Теги: Багтрова, скандал, Тищенко, блог | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar